Puisi BN 2018 - corEtan akAsHah

Thursday, November 29, 2018

Puisi BN 2018



Suatu hari nanti, dia mungkin akan bercerita tentang engkau kepada seseorang. 

Tentang engkau yang telah menyerah. 
Tentang dia yang telah menang. 
Dia mungkin bercerita dengan bangga. 
Tentang kemampuannya membuat engkau jatuh cinta. 
Tentang galaunya hatimu mengawal rasa itu. 
Mungkin lukamu menjadi trofi buatnya. 
Mungkin tangisanmu menjadi lambang kehebatannya.

Biar! 
Biarkan dia terus berfikir apa-apa yang dia suka.
Biarkan dia terus mengukir cerita seenak rasa. .

Engkau... .
Engkau terus saja berpegang pada satu tali. 
Tali yang mampu menarik engkau kembali menemui diri. 
Tali yang mampu membuat engkau lebih baik lagi. .

Sedar! 
Engkau telah kehilangannya. 
Justeru jangan sampai engkau kehilangan engkau. 
Berkuatlah wahai hati yang baru saja dilukai oleh satu kenyataan. 
Bertahan!


(bonda nor, 2018)

Kali ini share ayat dari instagram bonda Nor..bukan hasil karya kasha.. ayat dia memang telus.
Macam kalau memanah dalam filem robin hood tu.. memang sepantas menusuk terus mati.
Tak berkias, tersusun dan tajam menikam.

5 comments:

norhidana miswan said...

sedapnya semua bait2 puisi tuh, susunan ayatnya penuh seni dan sgt bermakna

Sutera Maya said...

haah best puisi bonda nor ni...sekali baca terus meresap....

Akashah Kassim said...

norhidana
kan bermakna sangat..

Midah!
lama xnampak. hehe kasha pon suka

Cik Yaya said...

salam.kaksha =)

mnusuk kalbu puisi ni..
tetibe sebak..sobsob...

Akashah Kassim said...

Kan cik yaya.. Layan sesekali puisi sebak ni.. Buat penghibur

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.