Posts

Showing posts from July, 2016

Freeze time video

Image
Freeze time video atau video kaku
Kalau ikutkan lah, video ni dah lama ada kat industri pembikinan video atau dikalangan fotograper kat dunia ni.. cuma tetiba kat media sosial baru nak viral.. viral video kaku pengantin lah yang banyak kita tengok.. macam seronok je diorang buat kan..
Kasha pulak bukan lah seorang yang professional sangat buat2 video, tapi sebab semangat ingin tau dan suka2 ni buat teruja nak hasilkan video cenggitu..
Ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, tetiba satu hari nampak tutorial dalam facebook cara mudah buat freeze time video ni..apa lagi, unsur sekeliling dalam opis lah jadi bahan ujikaji.. dek kerana ada yang sporting layankan keterujaan ini, menjadilah jugak teaser freeze time video untuk raya.. cubaan katanya.. pedulilah tak sama macam orang pro, janji puas hati.. hehe..boleh dapat hampir 100 jempol la teaser tu.

Bila teaser dah publish baru la keyakinan tu tinggi nak hasilkan yang full version. Tapi cabaran die pon tinggi jugak.. sebab nak dapatka…