Posts

We @langkawi sky cab

Image
Sky Cab ini sinonim dengan lagenda Gunung Mat cincang. Bukan setakat naik sky cab tapi bila dah turun dapatlah masuk beberapa permainan dengan tiket yang dibeli..  Eh nak tau lebih tonton video amatur ni ha..  Cuma agak menceceh dalam skycab tu..  Haha apa entah di cecehkan.. Macam mak nenek.. Apapon Enjoy!!! SebenaRnya video ni kena bagi kredit pada fb dayah dan sally jugak.. Kita main download aje.. Dan tak lupa pada kak lin jugak.. 😊

Kasha dan 3M

Image
3M BUKAN MENULIS MEMBACA MENGIRA TAPI
3M YANG INI IALAH
MISI MENCARI MAHSURI menyusuri lagenda mahsuri di Langkawi 1. Makam Mahsuri
Menurut tour guide trip ini,  jasad mahsuri tidak ditanam dibawah batu tanda kuburnya tetapi di.... (masih area perkuburannya..  Ha kenapa ye jadi gitu?  Diceritakan banyak aktiviti penyembahan atas tujuan memohon hajat dikawasan dianggap keramat.. Jadinya untuk mengelak perkara ni lah dia buat lagu tu..  Jadi siapa yang buat penyembahan dia sembah batu la katanya.. Wallahualam..
2. Telaga Mahsuri
Telaga mahsuri ni samalah macam telaga biasa.. Cuma kat rumah taman jangan kan kata telaga kolah pon tak menemu.. Pakai shower aje kita.. 
Disebabkan seharian perjalanan agak kepanasan la masing2.. Kena lah merasa kesejukan dari sumber semulajadi air telaga..
Kasha try menimba.. Haha lepas lah gaya orang kampung..  Basuh muka sikit kasi aura mahsuri ke muka.. Tu yang basah baju tu..  Minum direct aje dari timba telaga..  Kalau nak beli sebotol rm7.. Kat sini …

Me with serindit @wildlife park Langkawi

Image
Saje share video pasal burung serindit yang super duper cute ni ha.tak tau nape kualiti  video jadi teruk bila upload dalam youtube.. Layanzzz aje ok.. Orang terlebih excited bila burung datang kat tangan..

Nak masuk tempat ni hari tu dapat harga Promosi hari rabu..  Rm24..

Kipas kete wat hal lagi

Image
Pernah dengar tak ayat ni
kipas susah mati Tapi kete kita bukan masalah tu
Masalah kipas tak nak hidup Temperature naik
Dah kali kedua tau jadi
Sebelum ni hantar proton siap tow lagi sebab temperature dah naik
tak berani dah nak bawa dengan berasap2 tu

Kali ni pulak
Bila aircond hidup kipas jalan
Bila matikan aircond kipas mati Temperature naik
Jadi kita bawa je la kete dengan aircond Die stabil sikit tp xlama
Sambil tu balik rumah dulu
fikir2 nak rujuk masalah ni kat proton ke bengkel biasa
Ikut pengalaman pertama aritu,  da takde waranty.. So kita try bengkel biasa aje lah
bawa bengkel lagi manja dia.. tak nak bergerak langsung kipasnya
nak kena ketuk2 sikit baru bergerak

Bersedialah kasha
Ada yang bakal dikorbankan untuk kete
Cuma jumlahnya tak tau berapa
Dalam nangis ke ketawa
Kerana terpaksa aku relakan jua
Haha sabar je lah
Katanya, kena tukar motor fans esoknya kata dia tukar suis fans skali
300+ 180 =480
babai
Kete pertama ni lain macam Asal tinggal jr macam-macam sakitnya.…

CV grafik versi Kasha plak

Image
Baru-baru ni viral kat facebook tunjuk CV grafik..siap buat bisness lagi.. dengan bayaran sekian..sekian, anda boleh dapatkan grafik CV yang menarik..haa cenggitu iklan dia.. tercetus dari situ lah,dok buat CV cenggini.. dekat separuh hari jugak lah mengerjakan dia.. baru dapat siap macam hasil dibawah.

hello adik2.. keje belum dapat.. buat CV da nak keluar modal ke upah orang.. gi buka komputer ke desktop sana.. buka power point pi edit sana.. tak payah nak anta upah sana-sini.. membazir..
 "sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada TuhanNya" itu belum cerita nak print, tambang intebiu ke? so pernah dengar DIY? Do it yourself ..meh hakak nak ajar sikit. ceh tutorial orang sebut.

step 1: setting kan page power point kepada A4.  Resume kan selalu buat dalam saiz a4.. bila dah create new blank presentation,  pilih tab DESIGN (kat belah kiri dalam gambar) ..lepastu cari SLIDE SIZE.. kemudian p…

Setahun dah dia mati!

Image
Ha terkejut tak baca tajuk? Ini ialah gaya tajuk harian metro.. Kita tiru dia... Dia yang ajar wat gitu.. Sesekali boleh la cuba.. Tak lama lagi waktu patut renew lesen.. Dok borak2 kosong ngan kak lin, kata eh rasa tak lama lagi kena renew lesen ni.. Dah nak sampai waktu tua ni. Haha..(peringatan sila abaikan muka pada berat kurang 20kg yang lalu,gambar ic kot tu tahun 2010.sebelum masuk keje poli.masa tu sempat keje kilang jadi kerani)

Kita pon dengan gaya penuh keyakinan buka purse.. Belek punya belek jumpa lesen..Sekali check punya check, wei dah setahun wei dia mati.. Gelak besar kat diri sendiri.. Masa tu lokasi kasha kat Jusco tebrau.. Nasib la dah sampai pintu keluar..kalau tak mau orang cakap tak betul pompuan ni..

Ye la sekarang ni kasha selalu bagi ucapan birthday  gini:
"happy birthday dengan ucapan jangan lupa renew lesen"
Penyudahnya kita pulak yang tak renew..haha tak boleh percaya kenapa jadi pelupa gitu. Bayangkan dari bulan 5 tahun lepas sampai bawa tahun …