Posts

Showing posts from December, 2011

Transformasi PoliJb ke Politeknik Ibrahim Sultan

Image
Majlis Pengisytiharan Politeknik Ibrahim Sultan 15 Disember 2011

Sekadar di pinggiran...

Image
Sekadar Di Pinggiran

Tiada guna kau berpatah arah
Jika niatmu meyambung kasih
Apalah ertinya disebalik
Tangisan atau rintihan

Untuk apa kau kembali lagi
Sekadar hanya untuk menyakiti
Cukuplah sudah di sini saja
Biar aku pendam duka

1
Hati sedih, hati pedih
Mengenangkan keindahan
Bersamamu...

Tidak kusampai
Ke puncak sana
Apalah daya
Ku bertahan cuma
Di pinggiran
Yang memilukan...

Jauh sekali di sudut hati
Menyimpan dendam yang amat mendalam
Akan kusahut namamu oh! sayang
Sewaktu ku kesunyian...

 Tetibe touching dgn lagu ni..alahai.. tp xpe..mungkin ade hikmah besar disebaliknye...lmbt rasanye masa berlalu..haha (^_^)/

kursus teknik pemandu pelancong 2011 - polijb

Image
Kursus sehari ni sebenarnya dibuat betul-betul sehari sebelum pergi induksi. Sabtu pagi datang ofis dulu. Kursus teknik pemandu pelancong ni mula kat bilik seminar je. Sejam dua dengar kata2 dari pn azila, n en.zul.  lebihnye kita makan nasi lemak pepagi buta...tapi kek coklat lagi best..hehe yg tu pn. aklimima bawa dari rumah..

           Dalam pukul 10.30 gitu, naik bas nak wat praktikal pemandu pelancong.. ala2 zaman belajar je rasenye.. tp lebih santai2 gitu.. memula ke desaru... ala lalu highway baru tu.. pastu mcm bese le tmpt yg mesti pergi ke muzium nelayan tg.balau.  Oleh kerana da pernah bawa student time tgh semester aritu dan juge pernah gi time zaman blajar dulu, xde la excited sgt gi sana.. so, jd kelebihan la ble lead je masuk setiap muzium (ada 6 galeri x silap)..