Google+ Followers

Sekadar di pinggiran...

Sekadar Di Pinggiran

Tiada guna kau berpatah arah
Jika niatmu meyambung kasih
Apalah ertinya disebalik
Tangisan atau rintihan

Untuk apa kau kembali lagi
Sekadar hanya untuk menyakiti
Cukuplah sudah di sini saja
Biar aku pendam duka

1
Hati sedih, hati pedih
Mengenangkan keindahan
Bersamamu...

Tidak kusampai
Ke puncak sana
Apalah daya
Ku bertahan cuma
Di pinggiran
Yang memilukan...

Jauh sekali di sudut hati
Menyimpan dendam yang amat mendalam
Akan kusahut namamu oh! sayang
Sewaktu ku kesunyian...

 Tetibe touching dgn lagu ni..alahai.. tp xpe..mungkin ade hikmah besar disebaliknye...lmbt rasanye masa berlalu..haha (^_^)/  
Share:

kursus teknik pemandu pelancong 2011 - polijb

Lentok lak dgn baby buaye ni


Duduk di serambi muzium nelayan
             Kursus sehari ni sebenarnya dibuat betul-betul sehari sebelum pergi induksi. Sabtu pagi datang ofis dulu. Kursus teknik pemandu pelancong ni mula kat bilik seminar je. Sejam dua dengar kata2 dari pn azila, n en.zul.  lebihnye kita makan nasi lemak pepagi buta...tapi kek coklat lagi best..hehe yg tu pn. aklimima bawa dari rumah..

           Dalam pukul 10.30 gitu, naik bas nak wat praktikal pemandu pelancong.. ala2 zaman belajar je rasenye.. tp lebih santai2 gitu.. memula ke desaru... ala lalu highway baru tu.. pastu mcm bese le tmpt yg mesti pergi ke muzium nelayan tg.balau.  Oleh kerana da pernah bawa student time tgh semester aritu dan juge pernah gi time zaman blajar dulu, xde la excited sgt gi sana.. so, jd kelebihan la ble lead je masuk setiap muzium (ada 6 galeri x silap)..
Sesi kenangan bersama encik buaye pasir gudang


 
             pas abis round kt situ, sesi memenuhkan perut yang kosong.. katanya bawa kat tempat makan best, tp malangnye makanan blom ready lagi.. so makan je la apa yang ada.. so x merasa la ke special lan kedai tu (anim ckp tmpt ni best).. 

              Dah abis mkn, patah balik pasir gudang, gi sarang buaya.. lokasi die dkt ngan kawasan tmpt simpan gas yang besar2 tu.. adoi macam mana die bleh pilih tmpt ni utk tarikan.. xde jawapan.. mungkin ada strategik planning?haha itu kite tak tahu... mcm kesian je.. tp tu kite xyah fikir dulu...

kat sarang buaya ni, mcm bese le ada buaye,
  • tgk buaye makan
  • tau la sikit2 info mcm mana nak kenal buaye jantan ngan betina....
  • macam mana buaya mengurat/ mengawan
  • dapat pegang buaye (anak je la)..  tp itu pon mulut buaye tu kena seletip dulu..lau x mau putus jari...
da tu, time kat situ, da start hujan lebat, so dkt pk 4.30 gerak le balik...









Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.