Google+ Followers

Sibu island trip

23-25 ogos.. Bw pljr diploma ke latihan amali di pulau sibu. Pergi dengan kaki dan lutut yg masih sakit dan jg demam yg belum kebah. Namanya pon tanggungjawab..layankan aje la.
Sebenarnya setiap sem pergi pulau sibu. Bezanya kali ini, bw anak PA pula DUP3C. Alhamdulillah selesai sudah 3hari latihan amali water confident, snorkeling, boating, kayaking dan hitaming (sesi mggelapkan muka). Nampaknya berjaya glap mukanya.
Share:

Salam Kemenangan Salam Lebaran

Tiada kata seindah bahasa
Tiada ucapan penghias bicara
Tiada kegembiraan seindah Syawal
Salam Lebaran Buat Semua


Tika cahaya pelita menerangi halaman..takbir raya mula dialunkan.. Tika ibu sibuk menyiapkan juadah lebaran.. Kanak2 bermain bunga api bersorak keriangan.. Saat rumah di hias rapi.. 

Baju baru cantik berwarna warni.. Sanak saudara mengatur ziarah utk beraya esok hari.. Tanda Ramadhan akan berlalu pergi..tahniah atas kemenangan ini buat semua umat muslimin

p/s; mungkinkah kita bertemu ramadhan yg penuh ketenangan dan keamanan ini lg? 
Share:

Kisahnye kursus advertising tourism

5hr brkmpung di ancasa hotel..
Bersahur berbuka rotate lauk tu juga..
Tggu juga menu istimewa..
Terbaik kat hotel ni katanya..
Namun semua hampa belaka..
Mungkin juga..
Tak kena lidah org kg agknya..

2 minggu lg nk raya
Orang sibuk persiapan raya..
Kita dok la mghadap komputer..
Menelek adobe photoshop..after effect dan illustrator..
Yg xde mouse terkial2 mengira..
X tggl juga software tak ada..
Dah lappy tak nk terima..
Processor.. Hardisk.. Grafic card masalah utama..
Terima je lah apa yg ada..

Dr hairi cikgu razak..tnaga pngajar hari berlima..
Mengajar kami yg tau hy pd software py nama..
Kira nk jd zero to hero lagaknya..
Master utk trio- adobe misi utama..
Tgk la mlm presentation hasilnya..

Teka- teki penceria suasana..
Kuih raya promote tetap sedia..
Buku istimewa grafik byk salah eja (edisi pertama dicerita)..
Tak kisah pon mesej tu yg utama..

Segmen terakhir touching2 mesti ada..
Kata2 buat pencetus minda..
Perkongsian ilmu moga dibrkatiNya..
Terselit jg salam hr raya..
Juga tak lupa sesi gile glamer..
Da sume pantang jumpa kamera..
Lebih lagi cermin besar kt dpn mata.
Berbelas keping jgk jadinya..

Nukilan khas kursus advertising tourism;
 akashah 2013

Gaya2 comel kononnya 

Pose meletops

Group Hatic
Hahah
Sijil pose
Again

Sekadar berkongsi satu rangkap kata yang menarik minat pd penutup majlis:
Jika membenci saya akan menjadikan anda sempurna..
bencilah saya seribu kali supaya anda mnjadi seribu kali sempurna..
jika menyayangi saya menjadikan anda sempurna..
dgn tgn terbuka sayangilah saya seribu kali pon
supaya anda mnjadi seribu kali smpurna 
(dr hairi 2013)
Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.