Google+ Followers

Kisah Diari online

Salam..dah lama rasenye tak berbasa-basi kat blog ni. Malkum ler da meninggalkan dunie suke-suki student ni.lmbt la plak nak ke cc mengupdate ape yg patot. Nak diharapkan broadband?hmm haram. Line pon wat sakit hati jer. Kejap ada kejap xde, lau ada pon macam hampeh. Nasib bek tak sign up broadband sendiri. Segalanye dihujung jari konon. Sudahnyer terpakse gak ke CC menmbntu perniagaan org la katakan. Rasenyer lau di campur darab bahagi jumlah duit byr CC tu dah boleg sign-up streamix kot..haha.tak berani lagi beb, blom stabil diri ini untuk melanggan benda alah ni.


Sekarang ni terfikir-fikir berbeza nya sekrang ngan dulu. Jom ler kite mengimbau zaman2 dulu-dulu. Kalau dulu sibuk mengumpul koleksi diari peribadi yang berbagai2, skrg masing-masing sibuk sign-up laman sosial yang dah bersepah macam cendawan tumbuh selepas hujan (hehe..takde pon Nampak cendawan kat sini..padahal bru hujan).apa kata kita tukar bak bertambahnya siswazah mengganggur lepas belajar. Opps ni suke-suki je, kang ada lak Dewan Bahasa dan Pustaka saman plak.Kalau nak difikirkan balik, masa tu ada ke org nak hebahkan kehidupan peribadi die kat sume org? Kisah suke, duke, pengalaman, tak puas hati, politik, agama, karier, keluarge n mcm2 lagi le. Pendek kata setiap langkah pon sume nak wat laporan.. hehe sampai nak tido pon nak tulis. Tapi yang bestnye, ada plak berbalas-balas terus ngan org len.kalo glamer, ramai lah yang membalas, kalo tak menyepi je la macam blog ni jugak kot.huhu..tapi tak kisah pon blog ni tak naik traffic macam org len.ada aku kisah?hehe..tak de la nak kejar glamer..apa dapat?hehe lau ty org len, maybe byk yang die dapat kot. For me, just for fun and to fulfill my satisfaction. Just for that.


Berbalik pada topic entry ni semula la. Da kuar topic lak.Andai dikenang-kenang kembali mana buku diari yang selama ini disorokkan dari pengetahuan umum, diletak bawah bantal ngan pen pendek tu. Bawak gi tidur, bwk gi outstation, n mana2 je la.Nak tgk pon tak bagi.yang jahatnyer, ada plak yang sibuk nak membaca diari orang len. Hmm, agak2 la kan dalam diari org tulis apa ekh?Sama ker ngan org tulis blogger ni.tp rasenyer lagi kreatif kot. Kalau kat laman web ni sume dah tersedie URL, html, n banyak gak ler. Yang manual n kreatifnye bile kat diari tu kita tulis ngan tgn sendiri. Cerita punye cerita, orang yang bercerita nip on tak pernah pon tulis diari.just imagine berdasarkan pengalaman tgk org nyer diari. Adoi! Kantoi lak..wat pecah rahsie je..huhu..tak la..tgk dlm cerita-cerita drama n filem tu..kan ctk2 org tulis diari.Siap bermadah-madah lagi. mana nak sma ngan org tulis kat website ni (sama jer).kalo lain pon just background die jer yang senang nak amik kat mana2.tak trkecuali ngan blog ni pon.hehe
tapi sekrang? hehe betapa senangnye nak baca diari org len dgn adanye blogger, FB, FS, Tagged, Myspace ngan ntah aper2 lagi kat website ni. Nak ngan tak nak jer bace sebab ada yang best, ada yang tak best langsung. Ada yang guna tok luah kan isi hati?hehe untung2 org tu ada baca entry kite. Nak plak dipanjangkan cerita, Kene luahkan cinta, berbalas lah jugak cinta tu, lau luahkan benci? Alamat perang dunia lah jadinye.huhu.Masing-masing pon ghairah menceritakan kehidupan peribadi di dada website..hehe bukan lah..apa perkataan sesuai yerk..boleh la tu..
Itu je la kot wat masa ni..idea tak berapa nak mencurah.maklum ajela da lama x mengarang. Papepon hidup blog..huhu..
Share:

HIDUP NI BUKAN MACAM NOVEL

Rase terpanggil t0k wat entry ni lepas tgk filem yg diadaptasi dr n0vel ahadiat akashah.hmm pe lg, cite lagenda budak setan tu la.perasan x trlalu byk impian dlm n0vel ni yg kdg2 mana ada dpt p0n dlm hdup realiti kite.
if kite tgk pl0t cite p0n best je kan. dr kecik bwk ke bsar, trsusun je.blaja, keje,kawin..x yah la nk cite pjalanan pl0t 2, yg ptg sume tersusn.. hehe, yg bt0lnye dlm hdup kite ni ada ke mcm 2.
kite tgk satu persatu ekh. kalau watak 2 perempuan, sectk2 0rg dgambrkan, s0pan,baik hati.. hehe.sebaek2
manusie la.ni maj0riti le x sume. lau wataknye lelaki nye plak, kacak (b0le cair sume org tgk) tmbh lg dgn kaye. plg xp0n keje best2 je. cubela kt tgk realiti hdup kite ni? ada ke?huhu. bertuah hdup oii. mcm cite sinderella 2. layan je la.
bab yg len plak, kal0 brcinte dlm n0vel 2 bgi nk rak. brkejar cinte,setia, alahai indahnye hdup..yg dgn jd rbutan p0n ye jugk.yg membce p0n trikt sama berangan..tersengih2 mcm kerang busuk. hehe. k0n0nnye harap hdup kt p0n jd mcm dlm n0vel 2..sbr je la.
nk senth lak bab cr keje, sng je dpt kan. untg2 mtk keje,dpt lak j0dh ngan b0s tmpt keje yg mude,hands0me, baik ati, setia. memg la bhagia hdup.
kalau nk cite byk lg.tp 2 la buat ms ni. hehe. fikr 2 kan lah..yg hdup pl0t die ala2 n0vel 2,best la. yg kt ni,brsyukurlah ats apa nkmt Allah bg kt kite. wpun kt bukan hdup mcm dlm n0vel,mknenye pjalanan hdup kite ni unik la. Alhamdulillah.
Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.