Google+ Followers

Da keluar dah pon..

Dah lama rasanya tak mengasah bakat buat laporan. Kalau ikutkan masa SPM & UPSR dulu, soalan laporan tu pilihan terakhir la kalau nak jawab. Kira kalau tak wajib jawab, tinggal jeling je la soalan tu. pangkah pangkah. Tak sangka pula time kat poli ni kerja-kerja berkaitan tu la semakin hari macam semakin dekat je dengan kepala (Tambah memori)

Kalau nak ikutkan sejarah, kali kedua terakhir masa buat laporan Makan Malam Perkasa 17 dan kali terakhir adalah masa buat laporan lawatan 3 kali naik turun Pasir gudang-Melaka. Baru-baru ni kena buat tolong S/U Rebranding Politeknik Ibrahim Sultan Akak Maria bersama sediakan laporan penuh. Makin lebam mata ni ha dok menaip sampai 1 pagi.. Semangat katanya. Ni ada link da keluar pon kat website Politeknik Ibrahim Sultan laporannya:

Laporan Penuh Majlis Rebranding

Kat bawah ni gambar di sebalik tabir Majlis yang tak keluar dalam report. Tak payah nak komen banyak sebab memang bukan dalam gambar je nampak gemok, realitinya juga begitu.(amaran.. hahaha)

Sejuk tangan time ni tunggu belakang pentas. Jd usher tok MOU & NOU.

Pengarah: YB, Ni cucuk kt bawah nenas ni ye.. YB Khalid Nordin: Ok.ok hehe

Gimik pelancaran buku 'coffee table' rebranding. Gmbr ni agk kelakar rasenye.. x ble komen byk.

Ha yg tgh tu Ketua Jabatan.. barisan depan tu pakai baju koprat baru Poli. Kak Mima, Kak Ton, Kak Maria ni dulu lecturer kasha time belajar diploma dulu.

Ni semua J/Kuasa dalam JPH bersama wakil IRDA & MATTA.
 Hmm.. setakat tu je la..lepas ni nk sibuk lak dgn konvokesyen.
Share:

Pujangga Bersama



Aku menulis bukan niat membangga diri.
apa lagi menjadi pakar falsafah hati..
sekadar meluah isi hati
yg kadg terlalu lama terbuku didlm hati..

Aku menulis bukan niat minta pujian di FB,
kdg memberi ruang nasihat diri sendiri..
agr jiwa tak beku, hati tak mati.. sedar, insaf & ingat pd Ilahi

sekadar berkongsi isi hati bersama sahabat juga berkaitan dengan tajuk ni: Hamidah Haron

untuk menulis bukan hnya sekadar di atas kekunci,
tapi dialirkan daripada hati untk turun ke jari jemari
lalu menari di papan kekunci...
barulah hasilnya disenangi untuk ditatapi dan
akan terkesan kembali pada hati...
hakikatnya menulis bukan hanya untuk ditontoni
tetapi lebih kepada membentuk diri sendir
Share:

1001 tentang ungkapan Pujian?



Dalam sedar,
suatu masa kita memuji mereka..
dalam alpa
kadangkala terkeji mereka..
Dalam tidak sedar..
kita lupa menghargai kebolehan diri sendiri..
dalam diam
kadangkala kita hampir tergolong dalam apa yg kita keji itu..

Satu pujian adalah penghargaan..
tapi seribu pujian
mampu meletakkan insan di ruang yang tidak tercapai akal

Pujian bak penggerak motivasi..
terlebih menjadi lali..
tiada lagi istimewa kelebihan pada diri..
panjatkan kesyukuran pada Ilahi..
insyaAllah hidup diberkati..kebahagiaan & kejayaan dimiliki

Pujian yang ikhlas biarlah dari hati yang suci
bukan pujian diberi dari hati yang benci;
dalam diam menikam diri sendiri

Nukilan serikandi akashah 2012
Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.