Google+ Followers

Sepetang di Hello Kitty Town Puteri Harbour

Perkara yang tak dirancang, macam ni la jadinya.. mengalahkan budak-budak.. kembali ke zaman kanak-kanak ribena. Kat sini ada sikit info la kalau sape2 yang berminat untuk ke taman tema ni.

Surau: Lebih baik bawa telekung sendiri sbb kalau dah ramai orang, ruang pulak kecil, telekung 2 pasang je.. jenuh gak nak menunggu

Waktu operasi: ha boleh main kat sini dr 10 pg sampai 6 petang.. haa kat sini x sampai setengah hari pon..klu org dewasa 2jam da setel da.. kalau bawa budak2 mungkin lama.

Pass/tiket: harga tiket utk satu tempat 50 tapi kalau nak semua lebih baik beli 85 terus.. kalau tak leceh nak kena topup tiket. dah alang2 datang tu jamakkan je semua.

Gambar kenangan: gambar kenangan dari tempat ni agak berbaloi dengan design pada orang yang suka jadikan gambar sebagai bukti pergi kat sini.. sekeping RM30 kalau 3 keping RM70(dapat frame comel hello kitty. pastu boleh dapat softcopy gambar tu sekali. Sape yang nak gambar sendiri jadi puzzle sekeping RM40.

Aktiviti: Dah alang2 datang tu biar la berbaloi walaupun tempat ni tempat budak kecik.. seronok dok amik gambar.. siap ada game dalam ni. macam misteri case file tu. tapi ni misi selamatkan kitty. siap dapat sijil bermarkah lagi.

Cenderahati: Sebelum keluar dari tempat ni ada satu kedai yang kita akan lalu. Bole la pilih apa yang patut. Paling murah RM15 dapat 5 magnet peti ais.. tapi kalau jenama hello kitty tu agak mahal harganya.

Parking: Masa pergi tu parking tak kena bayar lagi.. so seronok je parking kat bahagian bawah (basement tu).mungkin lepas ni kena bayar kot.. tak tau le..
Share:

Temasek Trip

Mula2 kena la baca peta, nanti sesat susah

Sebelum masuk umah orang, jgn lupe bagi salam, tapi pelik la tuan rumah ni xnak buka pintu

ehem2..  ride the movies katanye

bukan main besar pokok krismas.. ok lapangkan diri.. malas pikir pape

ahaa.. ni penangan tunggu sejam ok..

transformers - terbaik huhai

ni kat orchard road, : encik merah, tengah baca apa tu, tumpang baca jap

muke orang lapar.. kesian2..

gedk no pegang tiang tu.. seblah blakang tu eye on temasek?

ni ha objek yang jadi tarikan.. marina bay

rombongan cek kiah semangat nak menjelajah

Share:

Tragedi: Preve terkorban di hari raya korban.

BATU PAHAT: Penangan dek terlalu yakin dengan Reverse Camera menyebabkan pemandu Proton Preve telah mengundurkan kereta dengan laju sehingga melanggar sebuah kereta BMW pada hari raya korban yang lalu

Mood: Malas nak citer panjang.. ye memang cuai pon pemandu ni.. haish dugaan sangat..

Cuba bersangka baik: Mungkin ada hikmah disebaliknya.

Perasaan: 
  • sakit hati sbb asik kena toce ngan pemandu BMW tu dr kena langgar sampai ke balai polis..:(..sampai hati.. mentang2 la kite guna proton je..kete die mahal..sampai report kita pon dia nak tukar.. hai macam2 ragam..
  • menyesal sbb nape la bole cuai sgt tak tgk blind spot, klu x patah balik mesti x jadi, tp benda da nak jadi, nak wat cane mana mesin ciptaan doremon masa ni.. bole gak undurkan masa. huh kurafat
  • rindu kat preve sbb dah hampir 2minggu tak dapat pandu.. eh silap preve tu kot da rindu kat tuan die.. heheh..rindu , rindu serindu rindunya, namun apa daya..(^_^)/
  • geram sbb confirm pasni kena saman rm300.. hoi melayang duit tu macam2 bole wat.. saman saman saman.. bila la nak dpt keutusan kena saman ke tak ni..saman ni pon tunggu la duit bonus nanti ke bole tak?
               



p/s: dah 2 minggu masuk bengkel proton, seminggu mohon claim, seminggu claim dah diluluskan, minggu ni tggu turn, mungkinkah minggu dpan da dpt amik seperti yg dijanjikan? sikit je tu kan ?
Share:

Makan Malam di singgah selalu dahlia

lepas seminggu outstation, rasanye dah lama tak jalan-jalan kat pasir gudang.. malam ni, ajak housemate gi makan kat singgah selalu, Bukit dahlia.

Lokasi GPS org pasir gudang: Ala sederet dgn kfc pizza hut berdepan dengan KIPMart

Menu menarik: Rasanya restoran ni sedap kat western food je.. sbb hr tu mkn nasi ayam penyet ngan nasi goreng dia kurang menyengat.. tapi malam ni makan chicken chop  boleh layan la.. izah pon kata best la chicken chp dia.. Ha kalo tak caya tgk gambar ihsan dari histagram dia kat bawah ni.

Harga: heheh, klu da namanya singgahselalu, xde la kan harga RM5 menunya.. huhai.. ni kira menu Makan Gaji. Maksudnya menu yg mahal sesuai beli time baru dpt gaji.. ha kan masa tu ada duit lebih sikit..

Gambar ehsan: Iza Ahmad
Gambar Macam dah kurus je.. hehe :)

Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.