Posts

Showing posts from June, 2017

CV grafik versi Kasha plak

Image
Baru-baru ni viral kat facebook tunjuk CV grafik..siap buat bisness lagi.. dengan bayaran sekian..sekian, anda boleh dapatkan grafik CV yang menarik..haa cenggitu iklan dia.. tercetus dari situ lah,dok buat CV cenggini.. dekat separuh hari jugak lah mengerjakan dia.. baru dapat siap macam hasil dibawah.

hello adik2.. keje belum dapat.. buat CV da nak keluar modal ke upah orang.. gi buka komputer ke desktop sana.. buka power point pi edit sana.. tak payah nak anta upah sana-sini.. membazir..
 "sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada TuhanNya" itu belum cerita nak print, tambang intebiu ke? so pernah dengar DIY? Do it yourself ..meh hakak nak ajar sikit. ceh tutorial orang sebut.

step 1: setting kan page power point kepada A4.  Resume kan selalu buat dalam saiz a4.. bila dah create new blank presentation,  pilih tab DESIGN (kat belah kiri dalam gambar) ..lepastu cari SLIDE SIZE.. kemudian p…