Posts

Showing posts from June, 2012

ijazah kelas pertama sblm 2010 tetap dihargai-ptptn

Image

Seni interpretasi dalam kelestarian sumber alam

Image
Penghujung Selatan Tanah Besar Asia Penghujung selatan diberi nama, Konservasi bakau taman negara, Tanjung Piai tempat ternama, Menjadi sebutan diluar negara. 


Antara kaedah interpretasi yang menarik perhatian pengunjung. Kalau kebiasaannya, "Jagalah kebersihan, Cintai alam sekitar, dan konvensional papan tanda, Tg. Piai mengambil inisiatif mengetengahkan bahasa Malaysia dalam interpretasi ayat untuk mendidik pelancong secara tidak langsung.

Man Sewel Datang KL

Image
Jalan2 gi jusco tebrau, Dapat jugak tengok movie, ada plak kwn nak merayau, Man Sewel jd penghibur diri,

Dalam pada semua org sibuk tgk international movie, sibuk gak nak tgk citer Man Sewel Datang KL ni. Apa de hal nak segan sgt tgk citer berbahasa Melayu ni, support sikit industri tempatan. Cewahhh.hehe.
Antara tag line yg ada dlm filem ni, "Citer sini abis sini je la ekh"
Lagu yg jadi trademark si 'Shuib' lak, "Bawalah a a aku pergi"
Boleh layan gak citer ni ngan Pn. Nadzlin kite, layan je dok dlm tu. rmi gak yg tgk, gelak pon rmi. tp cm bese la, citer memg boleh diramal. hahah.
K la posting kali ni lebih pd hiburan semata2.. yg pasti pantun tu ttp ada, sastera katanye. 'k bye' (pinjam tag line izah)