Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

IS-BANGHURIS HOMESTAY

sekarg ni tengah sibuk siapkan research on Banghuris Homestay...bole tahan gak pening n kusut wat bende alah ni...macam tak siap2..ingatkan lepas jumpe supervisor merangkap dekan tu cepatla sikit siapnye..rupenye lagi banyak kene alter..huhutapi takpe dayah n nuha ada...seb bek la sem ni research wat berkumpulan..alhamdulillah lah...




Overview of Banghuris Homestay
The study focusing on the collection of data in order to complete the research on Social and Economic Impact on Homestay Tourism in Banghuris Sepang, Selangor. The Banghuris Homestay village, located in the Sepang district of Selangor, 60km from Kuala Lumpur or 35km from the Kuala Lumpur International Airport. The area comprised of three villages: Kampung Bukit Bangkung, Ulu Chuchuh and Ulu Teris with total number of homestay participants are 50. 15 and 10 house each village.
Within these communities, a total of seventy five families are able to accommodate up to three hundred people at any given time. Although the predominant …

rahsie email?

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo. com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@ yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tid…

Promoter tak berdaftar

salam..saje je nak promote album terbaru hafiz hamidon kat my blog ni...
comment sikit la cover die ni..huhu cam berangan pon ade...
papepon semoga sukses tok album ni..huhu kene support ni..moral support..
tak tahu ler ni ke tak album nyer yg btol...layan je la...


skarang ni ngah final exam sampai 15hb 2009...ada lagi 2paper..pastu kene present thesis
tajuk nye tentang Banghuris homestay..keje ulang alik ke library pwtc..cari bahan
dalam pada membaca untuk exam bosan tercipta lah satu sajak..urm tak tau la bole dikategorikan sajak ke apa...tapi kalau buat lirik lagu pon bagus kot...jual kat komposer..agk2 diorg nak ke beli.hhuhuh..just suke2 je ni

" Mungkin aku bukan tercipta untukmu,
apa lagi untuk memilikimu,
tapi jauh disudut hatiku,
ada suatu suara yang menyatakan,
rinduku untukmu,
satu jiwa yang meronta,
rasa sayang buatmu,
namun di suatu tika yang lain,
rindu itu perlu dibuang jauh,
sayang itu harus di lupus,
tapi entah kenapa,
cukup sukar untuk dicerita,
tak seringkas senada suara,
m…