Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

pertama....

assalammualaikum pembuka kata,
salam blogger buat semua,
post pertama pembuka ceria,
moga meriah juga hendaknya...

huhu rase cam tak caya jer akhirnye dapat gak wat blog ni...leceh nye just kena create email google laks..

sempena tu gak blog ni leh gak wat sampingan luahan hati ..cewah..pebende tah aku kan merepek dalam blog yang ini...tunggu je la

trip ke kuching

ssalammualaikum..
hehe..mesti time korang baca tajuk blog ni ingat trip gi Kuching kan? sebenarnya saje nak kongsi trip kitorang ke Kuching.
* Nak tau Biler? 13-15 Feb yang lalu...
* sape kitorang? (0822,0824,0825,0826,0827,0828)...

As a tourism student, kitorang apply lah ilmu yang ada arrange sendiri trip gi Kuching tu dari A sampai Z..
* Pengangkutan? okla dapat special rate dr MAS airlines pergi balik RM226..kire ok la dapat harge tu dgn
service yang ok. masa kat sana plak kitorang sewe van ngan driver sekali...
* Penginapan? Budget sikit..just nak duduk je kan...so rm52...ok la..tp kecewa sikit sebab tibe sana ada pakcik tu cakap ada tempat yang boleh deal lagi murah..tp xpe at least we have the experienced..

Ni lak antara tempat yang kitorang gi kat sane...
* Sarawak Culture Village...gi sana ni tempat wajib yang kene gi..best tau...byk la yang menarik kat situ

* Water Front...ha ni pergi 2 kali versi siang ngan malam sekali...time siang tu dapat la merase naik bot kat sungai Sarawak yang…