Google+ Followers

MTTP 36:168:2020

salam 1 Malaysia

info MTTP 36:168:2020 baru tersedar tentang pelancongan Malaysia sebab nombor misteri ini pernah disebut oleh seorang Tour Guide Johor, Pak Sheikh masa taklimat kursus tour guide. Sebenarnya soalan ini, dia tanya masa kursus tu. (hah menggelabah google kan?)
 

Kasha tak sangka pula topik ini jadi assigment masa belajar master. jadi ini antara slide yang gigih kita edit. huhu, dalam slide ini pon memang akan menjawab halatuju MTTP ni.. 
Tajuk tugasan tu sebenarnya Malaysia Aspiration To Be a High Yield Tourism Destination
Kalau tak silap kasha, untuk kelas marketing management..
ha ni first slide, cute kan cube tu?
cube picture
suka pulak cube picture tu, edit guna microsoft power point 2013.. macam comel je kan?
masa ini tugasan berdua, kasha buat ngan liew jan. yang belah kanan atas tu lah pensyarah kursus kasha.. Prof Zainab.
Pelan Transformasi Pelancongan Malaysia (MTTP 36:168:2020)
Apa itu MTTP 36:168:2020 ?
melalui makmal National Key Economic Areas (NKEA)-Tourism,

Kementerian Pelancongan mensasarkan seramai 36 juta pelancong asing akan datang ke Malaysia menjelang tahun 2020 yang bakal menjana pendapatan sebanyak RM168 bilion

demi, nak jadikan presentation tu lebih difahami, kita jadikan dalam bentuk grafik..
slide penuh dalam bentuk PDF
di sini
(opps, you need to request access to view this file)
please send me an email to get permission


Share:

sambutan maulidur Rasul PIS 2013

DEWAN PIS: 8FEB - Majlis Sambutan Maulidur Rasul dengan tema wasatiah tunggak kesatuan ummah berlangsung dengan perarakan dari masjid PIS ke dewan serbaguna PIS. Perarakan dan selawat nabi ditambah dengan sepanduk memeriahkan sambutan tersebut.
 
Wasatiah bermaksud pertengahan atau sederhana dari segi istilahnya. Ummah yang saling melengkapi dalam pelbagai sudut kehidupan mampu menjana perpaduan.
 
Majlis tambah diberkati dengan majlis ilmu yang disampaikan oleh Dato' Nooh Gadot sempena memperingati Nabi Muhammad, Rasulullah s.a.w. Semoga ilmu yang disampaikan mampu menambahkan sayangnya kita kepada nabi Muhammad junjungan besar.
 
gambar ehsan (fb Uchu Hassan)
ceramah oleh dato' nooh gadot tak kering gusi dengar ceramah dr ustaz nooh gadot ni, kalau perasan die ketawa beria tapi tak lebih 2 kali. teringt dulu ustaz kat sekolah penah cakap nak elak lupa jgn gelak lebih2, 2 kali memadai..
selawat nabi, hafal jgn x hafal.. baru nak focus baca sekali dah abis.. sikit je die baca reramai kat dewan aritu.. masuk bilik sendiri baca sendiri le akasha..hehe

 
Ni pulak, gambar selepas majlis, cik ros dating gak rupanya dengan baju hadiah dr kak ton dan kak ila, snap sikit. masa ni ramai da xde kat opis sbb ada yang kursus dan ada gak yg da cuti awal.. beraya la katakan


macam raya tapi iza lari tema







 


Share:

sambutan hari tanah lembap sedunia: tg.piai


satu lagi hasil penulisan laporan sambutan.. kali berangan nak jadi wartawan la ni..
mungkin ni x bsar tapi nak lagi jelas klik laporan sambutan hari tanah lembap sedunia .. rupenye tersilap taip sepatutnye sem 2 jadi sem 1.. alahai maafkan saya

niat di hati nak amik gmbr sampah belakang tu x kesampaian.. penuh sudah

bersama budak2 kecik..hehe trtutup org belakang..

ni la populasi pljr lelaki semester2 yg tinggal kat poli dengan kak lin.. menemankan kita gi tg.piai..terima kasih kak lin :)
ni dok pose mcm ni.. penat no la kot.. 




Share:

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

akaSHa. Powered by Blogger.