Skip to main content

Wkf22 punya cerita

Cerita volunteer WKF

Asalnya memang dah tak nak join dah sebab dah join 2 kali masa festival ke 20 & 21. Jadinya masuk yang ke 22 ni,  kira kali ke3 lah.kali pertama jaga Asean,  kali ke2 & ke3 jaga international

Mood nak ambil gambar tak berapa sangat sebab
* asyik hujan aje
* terjebak je join kali ni. Haha. Ini yang terakhir lah join. 
* sebab takde hati😍 nak amik gambar,  nak edit gambar dan apa2 lah.
* mental stress aka putus asa.

Pernah rasa bila kita terlebih mencuba,  tapi akhirnya sesuatu benda tu tak selesai2 satu masa tu rasa kecewa dan putus asa..

😂 betul lah kata someone
Saya dah tak nak letak apa2 harapan dah..  

Comments

Popular posts from this blog

Jom study 5 : kerangka Pengurusan PdP

Charlotte Danielson (2011)  Apakah 4 domain dalam KErangka Charlotte? Perancangan & Penyediaan Penguasaan isi kandungan & pedagogi pengetahuan mengenai murid Tetapkan hasilan pengajaran pengetahuan ttg sumber (bhn mengajar) mereka bentuk pentaksiran murid (Sesuaikan dgn situasi sebenar) Persekitaran bilik darjah Bentuk persekitran saling menghormati dan bekerjasama bentuk budaya pembelajaran prosedur2 bilik darjah mengurus pelakuan murid mengurus persekitaran fizikal Pengajaran berkomunikasi dgn murid teknik soal dan bincang libatkan murid dlm pmbelajaran pentaksiran dlm pgjaran menunjukkan fleksibiliti dan sifat responsive T/jawab Professional imbas semula pgjaran kendali rekod dgn tepat berkomunikasi dgn kluarga pglibatan komuniti professional perkembgn professionalisme pemaparan professionalisme 

Bahan PdP: Galerry walk dan place mat

Mukadimahnye: kedua-dua kaedah ni memang sesuai utk pengajaran dewasa dan bekonsepkan OBE yang mana pelajar lebih aktif dari guru.

apa yg penting: Gallery walk digunakan utk membincangkan subtopik yang berlainan utk setiap kumpulan, yang place & mat pulak biasanya utk membincangkan topik yang sama utk semua kumpulan.


sesuai digunakan dalam kelas tapi kalau setiap subjek seminggu sume guna kertas majung, takut jadi fobia lak ngan kertas majung.hehe

KAEDAH GALLERY WALK

Cadangan alat yang boleh digunapakai:

- kertas majung ( ikut bilangan kumpulan)
- pen marker ( 3 warna kasi cantik sikit )
- ahli kum yang tulisan cantik, pandai dan suka melukis
- ahli yang bagi idea
- ahli yang berkeyakinan utktlg tampal kat dinding
- dan plg penting gembire :) utk buat presentation

Gambar sebelah ni: proses tgh melorek dan mencantikkan (touch up) peta minda yg dibuat . Ha nampak tak ada tangan2 yg diberi anugerah melorek tu?hehe

Proses:
1. Kump diberi topik mengikut pembahagian subtopik berlainan
2. B…

TerKenaNg HAsiL KerJa tiMe study DuLu

Saje ingin berkongsi hasil kerja time study kat UiTM dihatiku dulu. Masa ni kena hasilkan brochure pelancongan. So, kasha pilih lah Bukit Merah Laketown Resort untuk itu. Cantik tak? Ni kalau compare ngan brochure tmpt ni sendiri pon kalah kot, diorang guna fliers je time kasha gi aritu. Mesti terharu sampai menangis2 pihak theme park ni kalau tengok.hehe..terlebih plak, astagfirullah riak plak.
Bab buat benda2 mcm ni memang minat. Cuma tengok time la, lau mood masa tu ok, ok la jadinya. Kalau keadaan terpaksa, kasha yang menangis akhirnya. Sabar je la.




Maybe entry lain kali kasha tunjuk yang lain plak. ok, terima kasih kerana berkunjung ke blog kasha walaupun sebenarnya tersesat je kat blog ni. Wassalam...<[^_^]/