Salam Lebaran Salam Kemaafan - corEtan akAsHah

Sunday, June 09, 2019

Salam Lebaran Salam Kemaafan

Assalammualaikum
Alhamdulillah.. Taqabballahu minkum
Kita diizinkan Allah menyambut hari kemenangan setelah sebulan berpuasa. Syukur dapat diberi nikmat menjalani ibadah rukun islam ketiga dengan aman dan tanpa halangan dan kezaliman di negara kita. Doakan semoga keamanan dan kesejahteraan ini berkekalan sentiasa amin.
Tuan/puan, Cik/Encik, 
rakan-rakan blogger, semua pembaca
Samada tersesat ke blog ini 
atau sedang mencari info disini,

Sempena bulan kemuliaan ini, saya Akashah Kassim menyusun jari sepuluh memohon kemaafan andai ada
* Hati ๐Ÿ’” terluka kerana penulisan sepanjang membaca blog ini.
* Bersedih ๐Ÿ˜ญ hanya kerana tutur bicara yang terlepas dengan sengaja atau tidak.
* Menjadi mangsa keadaan๐Ÿšซ dek salah sangka yang berpanjangan.
* Merajuk hati  ๐Ÿ’œ membawa diri kerana apa sahaja alasannya.
Kerana Kasha memang banyak kelemahannya. Bila menulis, ikut hati 
Kadang terlupa ada yang terasa
Bila bersuara, asal sampai
Tanpa sedar, ada yang memendam rasa
Bila bertindak, tak fikir panjang
Tiba-tiba, ada yang tersiksa
Mohon maafkan saya
Sebagai insan biasa
Sering tersalah sangka
Terlepas kata, terlajak tingkah
Tak sedar langkah
 InsyaAllah sama-sama kita perbaiki diri dan cara penulisan yang lebih bermakna untuk bekalan di akhirat nanti. 
Semoga amalan kita semua diterima dan direzekikan bertemu Ramadan yang akan datang.
Amin..
Syawal pertama sebagai penulis
Alhamdulillah, akhir tahun 2018 menemukan green button menyambung cita-cita suatu ketika dahulu bergelar seorang penulis.
4 Mei 2019, buku seadanya kuterima telah dilancarkan di UPM Serdang oleh Pengarah Perpustakaan Negara bersama 214 penulis yang lain.
kasha menulis bab ke3 dalam siri Muhasabah diri, Seadanya Kuterima berjudul "Sabar Tahap Tinggi". Ada yang dah boleh meneka apa yang kasha tulis dalam tu apabila sampul raya diedarkan. 
Bila ujian datang.. nak menangis meratapi atau nak kuatkan hati gagahkan diri..Engkau yang boleh pilih sendiri..tanpa perlu syarat atas diri.. 
Cuma masih berdebar menanti reaksi pembaca sebab ia merupakan kisah benar yang diubah dibahagian tertentu bagi menjaga aib tapi masih dalam cerita yang sama. Entahlah..doa yang baik-baik.
Alhamdulillah. Sekurang-kurangnya ada yang mampu mengembalikan mood berada diperantauan. 
Kepada yang berminat, boleh dapatkan buku ini di cawangan Buku Popular dengan harga RM20 sebuah atau pm tepi je kasha untuk buku bersama tandatangan๐Ÿ˜‚.  (walaupon sign tak cantik๐Ÿ˜…)

2 comments:

Siti Yang Menaip said...

salam aidilfitri =)

Akashah Kassim said...

๐Ÿ™‹๐Ÿ˜„ siti
Salam kosong-0kosong ye

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.