Memeriahkan aktiviti penulisan dalam talian - corEtan akAsHah

Wednesday, January 06, 2021

Memeriahkan aktiviti penulisan dalam talian

Memang sejenis mudah terpengaruh ...
Memeriahkan acara menulis kreatif dalam talian se-Malaysia

Sebenarnya bukan nak masuk pertandingan sangat. Sekadar memeriahkan warna-warni penulisan 2021. Semuanya bermula daripada posting Kak Haryati Hamim di FB.

Apa yang penting, menarik pulak sijilnya!
Habis klik button submit terus auto generate kat email kita. Wow! Menarik juga cara dia tu kan? Lepas ni kena explore https://www.certifyem.com/ ni. Tak payah susha-susah copy paste sijil. Dia link google form dan generate sijil.


Jadi benda boleh kongsi, buat apa simpan kan?Jom kita. Yang pasti dah berjaya terpengaruh kak Ezatul Marini dan Sadariah Shadariff

Sebenarnya mudah sahaja caranya.
1) klik link https://forms.gle/atGj183j8bMXWroi9
2) isi maklumat peribadi
Pastikan nama, nombor kad pengenalan dan email diisi dengan betul bagi tujuan pemprosesan sijil nanti.
3) Mulakan menulis
Daripada beberapa keping gambar jadikan satu cerita kreatif.
4) akhir sekali klik submit!
Tunggu dan semak sijil di email. Memang pantas.

Hakak bukan duta cuma nak mengajak memeriahkan majlis sehingga 31 Januari 2021. Kumpul sijil 2021.

Baca iklan dia di sini
MENANGI RM150 DENGAN SERTAI PERTANDINGAN PENULISAN KREATIF SE-MALAYSIA (DALAM TALIAN) : TEMA COVID 19. SIJIL DISEDIAKAN!
Teknologi masa kini dan pengaruh media massa membolehkan kita ketahui apa itu Covid-19, bahaya Covid-19, cara penyebaran, cara tangani dan sebagainya. Dengan pengetahuan anda, jom sahut cabaran PPANPs dengan sertai Pertandingan Penulisan Kreatif Se-Malaysia (Dalam Talian): Tema Covid-19.
.
BAGAIMANA UNTUK SERTAI?
Sila klik link https://forms.gle/atGj183j8bMXWroi9 untuk sertai! Sijil disediakan!
.
APA YANG PERLU DILAKUKAN?
Mudah sahaja, anda ada telefon pintar? laptop? komputer? cabar diri anda dengan menulis mengenai Covid 19 secara dalam talian MENGIKUT KREATIVITI ANDA SENDIRI berdasarkan kesesuaian gambar-gambar yang diberikan.
.
KEBAIKAN MENULIS
Bayangkan, dengan hanya menulis, anda dapat memberi inspirasi kepada yang lain mengenai Covid-19 dan anda juga berjaya menghasilkan sebuah e-book sebagai bahan bacaan.
.
SIAPA YANG BOLEH SERTAI
Terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 13 tahun ke atas, belia dan dewasa.
.
ANJURAN
Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perlis
 

2 comments:

Abam Kie said...

Assalamualaikum. Tahniah la akak sebab berjaya mendapat sijil penulisan kreatif. Teruskan menulis artikel2 yg lebih best. Done follow your blog. No 77.

Akashah Kassim said...

Wsalam. Terima kasih
Will follow u back

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.