Cara aktifkan Canva for Education - corEtan akAsHah

Wednesday, October 13, 2021

Cara aktifkan Canva for Education

Untuk pensyarah dan pelajar yang biasa guna aplikasi Canva untuk presentation atau apa-apa sahaja bahan digital, boleh cuba aktifkan Canva For education.
 


Kashah tak sebut cikgu sebab cikgu akaun DELIMA dah lengkap semua pakej canva edu ni.
 
Nanti apabila berjaya mengaktifkan Canva for education, kita boleh menerima ciri-ciri tambahan khas untuk edu tanpa perlu beli premium seperti:
1) template design edu
2) video, image, music, element edu
3) animation edu
4) fungsi remove backgroundOk jom cuba. 

Caranya ialah;
1) pastikan kita dah login canva account guna email sendiri
- kalau belum ada account canva, register lah dulu. 

3) perlu verify maklumat education
a) nama institusi, website
b) email
C) upload kad staf/pelajar
Dulu Kasha apply tak de lah sampai kena upload kad staf. Sekarang bukan main.Upload je lah kalau tak mahu bayar premium. Huhu.

Bila selesai, semaklah di bahagian account setting - billing and teams - ada tak canva for education. Kalau dah ada macam ni. Berjaya lah tu
 

 
Silakan tekan share untuk sebar manfaat kepada yang lain.
#kashahtutorial
#cikguonline

No comments:

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.