September 2021 - corEtan akAsHah

Sunday, September 26, 2021

Sahabat Syurga, Buku ke-5 Akashah Kassim
September 26, 20210 Comments

Insya-Allah terselit satu karya Akashah dalam naskah Sahabat Syurga. 

Kali ini cerita tentang tema sahabat. 

Kenapa sahabat syurga?

Bukan cerita tentang diri ini confirm masuk syurga. Cuma satu harapan yang diidamkan semua. Semoga kita sama-sama bertemu di sana. 

Kalau tak jumpa saya, khabarkanlah kepada Allah yang kita pernah bersama untuk sekecil-kecil kebaikan.



 ๐ŸคซPernah tak terfikir nak bagi hadiah istimewa buat kawan, sahabat, rakan, saudara kita?


๐Ÿค—Tapi tak tahu nak bagi apa yang bermakna dan mudah diurus.


Jom cuba! Kita bagi buku Sahabat Syurga

๐Ÿ’•Satu set dengan kotak memang sesuai jadi hadiah.

๐Ÿ’•Boleh uruskan penghantaran melalui pos. Feeling-feeling special delivery gitu.

๐Ÿ’• Ilmu dan kisah yang dikongsikan mampu memujuk hati yang membaca.


Insya-Allah. 

Kalau awak berminat, pm tepi kita ya untuk pre-order

https://bit.ly/2ZxHU0Q

https://bit.ly/2ZxHU0Q

https://bit.ly/2ZxHU0Q


#sahabatsyurga

Reading Time:

Tuesday, September 07, 2021

Mic untuk Audio power
September 07, 20210 Comments

Alat mainan baru buat cikgu online.

Apakah itu tandanya tak lama lagi nak buat live tutorial lagi setelah sekian lama ditinggalkan?

Sejenis terpengaruh juga bab audio best ni cuma pilih yang mampu beli untuk reward diri sendiri. Boleh tambah fungsi echo pula tu. Tak payah edit dah. Huhu. Sebenarnya nampak geng Akademi Bonda Nor guna mic hebat-hebat tapi belum tergerak nak beli sebabkan ada harga macam mampu tengok je lah.
 
Tapi baru-baru ini, nampak Ustaz Shahrul Zaman daripada Akademi Bonda Nor share mic dia. Masa dia post di FB buat biasa je sebab dah selalu nampak kawan-kawan buat posting. Apabila ada reunion online, dengar audio dia power, terus gigih komen minta link untuk beli juga. Haha reward diri kononnya. 


Gigih aih buat rakaman tengah malam nak cuba alat ini. Wah! Sedap je bunyi dia. Kemas. Bunyi kipas kat sebelah pun tak mengganggu. Mungkin sebab ada pop filter tu. Agaknyalah.
boleh dengar bunyi dia di sini

Agak-agak nak bermimpi dulu sebelum diracun, boleh ke sini
https://shp.ee/njmgt99
Tengok dulu harga dia, mahu menyimpan dulu atau cari duit tepi untuk beli. 

Cuma nak bagitahu, ramai juga berjaya diracun selepas kasha buat posting. Ada lah dalam 5-6 orang yang Kasha tahu. 
Reading Time:

Monday, September 06, 2021

Cerita Cikgu Online @kitareporters.com
September 06, 20210 Comments
Lama rasanya tak update blog ni. Jaranglah nak dapat konsisten tu. Last sekali bulan Julai? Apa! dah sebulan lebih rupanya. Oklah hari ini nak kongsi cerita happy-happy.
Zepeto menggedik di short video youtube. 

Alhamdulillah, perkongsian suka-suka seorang Akashah Kassim Allah pandu untuk memberi manfaat buat semua. Bermula daripada coretan akashah di alam maya, diikuti #kashahtutorial melalui facebook, kemudian menceburkan diri dalam live streaming asbab penglibatan dalam Akademi Bonda Nor.

baca penuh dengan klik di sini --->  artikel cikgu online

Terkini dah ketagih kartun zepeto pula. Allahu, nak buat macam mana kan? Sudahnya ramai terjebak sign up zepeto. Insya-Allah semoga penggunaannya itu memberi manfaat yang baik-baik untuk semua.
Bukannya tidak sibuk, cuma ceritanya kalau dah minat begitulah. Buka galeri penuh dengan gambar dan video online. Terapi diri supaya tidak berapi. huhu.
Reading Time:

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.