Feeling Ahli Sains @ 10 Gram Cafe, Kuantan - corEtan akAsHah

Friday, August 09, 2019

Feeling Ahli Sains @ 10 Gram Cafe, Kuantan

hasil order kat kedai.


Petang semalam selespas habis kerja, hajat hati nak buat balancing tayar tapi bila hajat lidah nak rasa coffee kat cafe hipster ni ha. Jadi hakak ketepikan tujuan sebenar tadi. hahah. tiba-tiba steering kete elok je membelok ke arah Air Putih. 
Alamat dia kat bawah ni, tapi kalau da ada waze tak pandang dah alamat tu. Taip je elok-elok kat apps tu 10 Gram cafe
10 GRAM
B-2, Jalan Air Putih, Kampung Air Puteh, 25300 Kuantan, Pahang
Waktu Operasi 8.30am - 11.00pm
Kafe berkonsep semi-self service. 
BAYAR dulu baru makan. Dia bagi kita menu, bawa SENDIRI order ke kaunter dan tungu di meja untuk order yang dipesan sampai. Sambil tu tengok la dekorasi kedainya. Hipster katanya.
banyak lah hiasa dinding dia boleh buat port bergambar selain seekor rusa buatan di muka pintu
Menu kedai ni ada western dan eastern. tapi tak tahu lah signature kedai ni apa sebab kat menu dia takde thumb signature atau chef choice ke. Cuma yang menarik air ala-ala ahli saintis dalam balang-balang silinder yang biasa jumpa dalam makmal kimia.
air ala-ala makmal ni harga dia harga makan gaji RM18

hah dia susun tu.. dari kiri (eh kalau tengok video dari kanan susu, cokelat, ketulan ais coffee, soda, hazelnut, kelapa. Bagi berangan konon-konon ahli sains. masuk sana sini..sudahnya pahit. haha
ketulan ais coffe + susu = latte
ketulan ais coffee + susu + cokelat = mocha
tapi dicadangkan letak coffee + susu je la + hazelnut ala2 picagari tu nak bagi manis sikit
soda dan kelapa pada kasha rasa pelik. tapi dah terletak sikit. tunggu dia turun. minum yang atas je

Kes nampak orang post.kasha pon sibuk nak rasa gak.
bole #sayasudah.

2 comments:

Sheila Arshad said...

campur-campur sendiri bahan jangan pening sudah

Akashah Kassim said...

Dia ada brief nak masuk amcm mana

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.