Seadanya Kuterima @Tamu Hotel & Suites KL - corEtan akAsHah

Saturday, July 20, 2019

Seadanya Kuterima @Tamu Hotel & Suites KL

Alhamdulillah.. Diberi rezeki bercuti 3hari 2malam (baca bekerja sambil duduk hotel cantik) di Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur. Ketinggian hotel sehingga paras 27 membuatkan hakak tidak melepaskan peluang untuk bergambar cantik-cantik disini. Hari-hari usha kat mana boleh pose buku kesayangan.
TQ sudi dapatkan buku kasha kepada Dr. nurul, Salina, Mazlina
Background belakang ini dining hal- breakfast, lunch dan dinner di aras 27.. Feeling-feelinglah makan sambil pandang cermin sebelah nampak menara landmark ibu negara. Pasti setiap kali tu jugak nak duduk tepi tingkap. 
Dalam hati pula terfikir
"eh kenapa aku sorang je ke yang excited.nape orang lain macam tak teruja pon?" abaikan kasha. Bagus juga takde la penuh seat tepi tingkap.
TQ juga kepada Norli yang turut sudi mendapatkan buku kasha
Ini pulak di aras 14, sebelah bilik seminar. Bila pk10 pagi, 4.30 petang dan 10.30 malam dapatlah lepak sini sambil minum air panas. Haish penat-penat menghadap laptop keyin koding..nampak kolam rasa nak berenang aje. 
"aduhai nape ko tak bawa baju renang?" tengok aje lah.
Sebenarnya kolam dia macam S Shape.. Ada  ruang tersorok sikit. Amik gambar pon cantik kat kolam. 
Ini berada di bilik seminar  aras 14. Dari pagi bawa ke malam. Habis kerja, kena lah selfie jap ngan buku. Kasi up mood sikit. 
Keje tak pernah habis, kan?
Ini view dari meja makan, aras 27. Sambil tunggu makanan siap. Kita selfiekan buku. Tapi tak dapat area terang.. Camera kita tak canggih.
Sebenarnya cita-cita nak bawa je buku ini kemana-mana. nanti bila orang tanya, tadaa. Ada je ni ha.. Gitu..
Itupon belajar dari rakan penulis yang sentiasa standby buku dalam bonet kereta. so hakak follow je lah. Setiap kali outstation mesti nak bawa sekeping dua.
Menginap di aras 16. Itupon naik lift rasa goyang juga. 1st Day pon kejap2 rasa puyeng aje kepala. "jakon" sangat rasanya duduk tinggi-tinggi ni.
Tak dapat swimming, posing pon jadiklah
Sebenarnya bangunan hotel ni ada sampai level 40. Ada sky lounge kat level 40. Wah bestnga. Tapi minimum price die pon dah tahap 4 angka.. Hakak berangan sampai tingkat 27 je la. Itupon JPPKK belanja. Fuh berpeluh tengok harga dia.
Anyway siapa yang nak stay sini. Government rate untuk sebilik ialah RM220. Boleh lah layan sambil tengok view kota raya.
Cantik ke viewnya? Tak cantik sangat. Sebab ada pencemaran bangunan tak siap. Bangunan sape tu? Opps no komen.
Kan.. Jadi bangunan jagung tak nampak penuh. Pengalaman yang tak best bila call grab kat area KL ni. Demand wei. Grab driver cancel trip sampai 2x. Lain macam grab kotaraya. Hahah. Tak pernah lagi experience macam ni kat tempat lain.

No comments:

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.