Menjelang Pelancaran BDC (seadanya kuterima) - corEtan akAsHah

Wednesday, April 24, 2019

Menjelang Pelancaran BDC (seadanya kuterima)

Biarlah video dan infografik ringkas menjalankan tugas mereka membuka tirai cerita.
Info grafik:Timeline Bercakap dengan Cermin, BDC

Macam mana kasha terjebak dalam projek penulisan BDC
Hujung tahun lepas (lebih tepat November) nekad juga pergi menuntut ilmu dengan guru penulisan, Bonda Nor dalam seminar Bonda Nor. gi sorang tapi Hanim terjebak juga meneman dari Kuantan ke Bangi. Heheh. Terima kasih Hanim.
Di penghujung seminar, semua peserta seminar diberi kejutan dengan penerimaan surat Tawaran menulis buku bersama Galeri Ilmu untuk siri Buku muhasabah diri. (Siri Antologi Bercakap Dengan Cermin)

Fakta ringkas siri Bercakap dengan Cermin
memuatkan kisah benar muhasabah diri 
๐Ÿ’214 orang penulis.
๐Ÿ’9 buah buku
๐Ÿ’231 bab
๐Ÿ˜Šharga RM20 sebuah
Berkonsepkan dakwah sentap!
Royalti? 
100% akan di sumbangkan kepada anak-anak yatim Baitul Saadah, Kedah yang dikelolakan oleh Cikgu Abu Hassan Morad dan Prof Muhd. Kamil. 
Nantikan pelancarannya pada 4 Mei 2019
Ada terfikir tak nak jadi penulis
Dulu la bila cikgu tanya cita-cita. kasha jawab, "saya teringin sangat nak jadi penulis, cikgu."
Cikgu tanya.. "Awak nak tulis pasal apa kashah? Novel cinta ke?"
Masa tu masih terpinga-pinga lagi nak jawab apa..

Alhamdulillah tercapai selepas 22 tahun kasha tulis impian tu dalam buku bibliografi (ala buku comel2 yang kita simpan semua biodata kawan2 kita tu.jadi hari ini kasha dah boleh jawab lah bahawa tulisan ini berbentuk muhasabah diri. #dakwahsentap.
Cerita menjelang Pelancaran BDC
Hari-hari dapat perkongsian promosi sempena pelancaran buku ini pada 4 Mei 2018. Seronok tengok. masing-masing dengan kreativiti masing-masing dalam mempromosi buku sebaik menerima amanat dari cikgu

Dalam group whatsapp pon mentor ada menyampaikan pesanan dari CIKGU.

Assalamualaikum. Kita ada 2 tugasan๐Ÿ˜

a. Wujudkan poster dan video mengikut kreativiti group kalian berkaitan BDC.

Postkan di FB dan IG.

Bermula minggu ini sehingga sebelum hari majlis BDC.

Mohon meriahkan di media tentang BDC.

b. Cadangkan satu idea untuk memeriahkan majlis pada hari kejadian.

Ini (mungkin) perlukan dana minimum daripada setiap ahli sebagai komitmen.

Contohnya beli bunga ros kepada semua tetamu.

Target anggaran tetamu 250 (Dewan auditorium 260 pax).
Keterujaan penulis
Fuhh.. Gitulah kejadiannya.. Memang keterujaan tu dah nampak bila masing2 post di FB masing-masing. Tak terkecuali dengan kashah juga.. Layan feeling dia memang menjadi-jadi.
Bila cerita kat ibu pasal keterujaan tu.. Akhirnya ada 1 ayat Ibu tanya..
"ada ke orang nak beli?"
"ibu doakanlah ramai orang beli.dapat pahala sebab royaltinya jadi sedekah pada anak yatim"
Ehek korang tolong jawabkan sikit. Nak beli tak?

2 comments:

norhidana said...

wahhhh... akhirnya ya

Akashah Kassim said...

Norhidana..ya masih menanti
Doa yang terbaik

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.