Ulang tahun ke-13 pengisytiharan Melaka sebagai Bandaraya Warisan Dunia (UNESCO) - corEtan akAsHah

Thursday, July 08, 2021

Ulang tahun ke-13 pengisytiharan Melaka sebagai Bandaraya Warisan Dunia (UNESCO)

Selamat Menyambut Ulangtahun ke-13 Pengisytiharan Melaka Bandaraya Warisan Dunia (UNESCO) pada 7 Julai 2021.

Semalam Kashah berpeluang menyertai satu program sempena sambutan tersebut secara dalam talian melalui platform Zoom. 

Bertajuk Melaka World Heritage Day Online Celebration 2021 : Revealing The Dutch Legacy, siaran langsung virtual tour tersebut telah bermula pada jam 4 petang pada tarikh 7 Julai 2021 dan tamat apda jam 5 petang.

Melayan visual yang dipaparkan, buat Kashah mengimbau kenangan menyelusuri jalan-jalan di bandaraya ini sambil membidik gambar cantik-cantik sebelum PKP tahun 2019. Sempat merakam sedikit momen ketika virtual tour tersebut. 

Cendol Jam Besar je nampaknya yang hidup tu. Tiada lagi kayuhan beca dengan lagu-lagunya. Jualan kraftangan dan segalanya. 

Sedih... Bandaraya yang sibuk satu ketika dulu tinggal sepi dari sebarang aktiviti pelancongan. Semoga tempoh ini menjadi tempoh berehat sebelum tamat PKP. Semoga COVID-19 cepat berlalu pergi


No comments:

st

P E N A F I A N

Pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.